VIRTI MAKARONAI SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 198.1

Maistingumas:
Baltymai10,44 g
Riebalai10,91 g
Angliavandeniai36,29 g
Energinė vertė285,05 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai53,0053,00
* Sūris22,0020,00
* Sviestas (A25-N)5,005,00
Išeiga:150/5/20 (175 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makronų 6 l vandens ir 50 g druskos) 20-30min., naminiai lakštiniai 20-25min. vermišeliai 10-12min.
  • Nupylus nuovirą, pusė sviesto, nurodyto receptūroje, sudedama į makaronus.
  • Patiekiant makaronai palaistomi likusiu sviestu ir pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.