ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS - Nr. 20.1

Maistingumas:
Baltymai0,83 g
Riebalai4,19 g
Angliavandeniai6,74 g
Energinė vertė67,93 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai (iki 02.01)47,0037,00
Baltagūžiai kopūstai (nuo 02.01-iki 07.01)49,0037,00
Švieži obuoliai32,0022,00
Morkos ( iki sausio 1d)14,0011,00
Morkos ( nuo sausio 1d)15,0011,00
Ropiniai svogūnai5,604,80
Citrinos rūgštis0,100,10
Cukrus0,400,40
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus4,004,00
Išeiga:80/4 (84 g)
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, nuplaunami.
  • Iš obuolių išimami sėklalizdžiai.
  • Viskas supjaustoma šiaudeliais.suberiamas cukrus, citrinos rūgštis, supilamas saulėgrąžų aliejus.
  • Išmaišoma.
  • Pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.