MAKARONŲ APKEPAS - Nr. 204
Maistingumas:Baltymai | 11,67 g |
Riebalai | 12,85 g |
Angliavandeniai | 48,49 g |
Energinė vertė | 356,34 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Makaronai, aukšč. rūšies | 65,00 | 65,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo | 75,00 | 75,00 |
Sviestas (72%) | 2,00 | 2,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/5 | 20,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 4,00 | 4,00 |
Džiūvesėliai | 4,00 | 4,00 |
Pusgaminio masė: | 230,00 | 230,00 |
Sviestas (72%) | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 190/10 (200 g) |
- Makaronai verdami vandens ir pieno mišinyje;
- Į atvėsintus iki 60-700 C makaronus sudedamas sviestas, įmušami kiaušiniai ir atsargiai išmaišoma;
- Masė sudedama į sviestu (2g) išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą;
- Paviršius išlyginamas, aptepamas kiaušnio bei grietinės mišiniu ir kepama apie 20-25 min. kepimo krosnyje;
- Pateikiant makaronų apkepas palaistomas ištirpintu sviestu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.