SKLINDŽIAI SU OBUOLIAIS - Nr. 206.2

Maistingumas:
Baltymai9,98 g
Riebalai23,81 g
Angliavandeniai78,12 g
Energinė vertė548,13 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, I rūšis60,0060,00
Vanduo arba past. pienas70,0070,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/313,00
Obuoliai50,0035,00
Cukrus5,005,00
* Tešlos masė185,00185,00
Augalis aliejus20,0020,00
* Iškeptų sklindžių masė150,00150,00
* Uogienė30,0030,00
Išeiga:
su uogiene

150/30 (180 g)
  • Vandenyje arba piene ištirpinama druska.
  • Palaipsniui maišant sudedami miltai, su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, nulupti, skiltelėmis supjaustyti obuoliai.
  • Tešla sumaišoma su išplaktais kiaušinių baltymais ir kepami sklindžiai.
  • Sklindžiai patiekiami porcijomis, užpilti uogiene.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.