MIELINIAI BLYNAI - Nr. 206.5

Maistingumas:
Baltymai13,10 g
Riebalai29,80 g
Angliavandeniai71,59 g
Energinė vertė580,60 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, I rūšis87,0087,00
Vanduo arba past. pienas87,0087,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/85,00
Mielės3,003,00
Cukrus3,003,00
* Tešlos masė195,00195,00
Augalis aliejus20,0020,00
* Iškeptų sklindžių masė180,00180,00
* Grietinė20,0020,00
Išeiga:
su grietine

180/20 (200 g)
  • Nedideliame vandens arba pieno kiekyje ištirpinama druska, cukrus ir sujungiami su iš anksto ištirpintomis mielėmis, masė permaišoma ir supilamas likes, pašildytas iki 35-40ºC temperatūros, vanduo arba pienas, palaipsniui maišant sudedami miltai, kiaušiniai ir išmaišoma tešla iki vientisos masės.
  • Užmaišyta tešla laikoma šiltoje vietoje (25-35ºC) 3-4 valandas.
  • Pakilusią tešlą dar kartą išmaišoma.
  • Blynai kepami aliejuje iš abiejų pusių.
  • Patiekiami po 3 vnt. porcijai, užpilti grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.