NATŪRALI KIAUŠINIENĖ - Nr. 209

Maistingumas:
Baltymai8,93 g
Riebalai12,46 g
Angliavandeniai0,67 g
Energinė vertė150,51 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištų kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:79 g
  • Porcijinėje keptuvėje sviestas ištirpinamas ir įkaitinamas;
  • Nepažeidžiant trynio plėvelės, išleidžiami po vieną kiaušiniai;
  • Pasūdomi ir kepami 2-3 min., kol sukietės baltymai;
  • Tryniai turi tik sutirštėti;
  • Iškepti kiaušiniai atsargiai sudedami ant pašildytų lėkščių'
  • Patiekiant galima pabarstyti žalumynais atitinkamai padidinant porcijos išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.