NATŪRALI KIAUŠINIENĖ - Nr. 209.1

Maistingumas:
Baltymai9,20 g
Riebalai15,71 g
Angliavandeniai0,64 g
Energinė vertė180,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai2 vnt80,00
Sviestas(A25-N)5,005,00
Išeiga:79 g
  • Porcijinėje keptuvėje sviestas ištirpinamas ir įkaitinamas.
  • Atsargiai, kad nebūtų pažeista trynio plėvelė, išleidžiami po vieną kiaušiniai.
  • Pasūdoma ir kepami 2-3 min., kol sukietės baltymai.
  • Tryniai turi tik sutiršėti.
  • Iškiepti kiaušiniai atsargiai sudedami ant pašildytų lėkščių.
  • Paduodant galima pabarstyti žalumynais (1-3g) atitinkamai padidinus išeiga.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.