KIAUŠINIENĖ SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 211

Maistingumas:
Baltymai11,77 g
Riebalai18,31 g
Angliavandeniai0,97 g
Energinė vertė191,40 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištų kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Fermentinis sūris17,0015,00
Išeiga:90 g
  • Keptuvėje ištirpinamas sviestas, išleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio paviršiaus;'
  • Pabarstoma tarkuotu sūriu ir kepama orkaitėje apie 4 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.