NATŪRALUS OMLETAS - Nr. 212.1

Maistingumas:
Baltymai9,90 g
Riebalai9,14 g
Angliavandeniai1,95 g
Energinė vertė129,70 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai2 vnt80,00
Pasterizuotas pienas,2,5 proc.30,0030,00
*Omleto mišinio masė110,00110,00
Sviestas(A25-N5,005,00
*Omleto išeiga105,00105,00
*Sviestas(A25-N5,005,00
Išeiga:105/5 (110 g)
  • Į dubinėlį išleidžiami kiaušiniai, pasūdomi, supilamas pienas ir išplakama.
  • Kiaušinių masė supilama į įkaitintą keptuvę su sviestu 25-30 mm storio sluoksniu ir kepama kepimo krosnyje 180-200ºC temperatūroje 8-10min.
  • Patiekiant omletas palaistomas ištirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.