GARUOSE VIRTAS KIAUŠINIŲ BALTYMŲ OMLETAS SU MĖSA - Nr. 216

Maistingumas:
Baltymai14,13 g
Riebalai8,44 g
Angliavandeniai3,25 g
Energinė vertė145,42 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai, II kat. (baltymai)104,0080,00
Sviestas (72%)3,003,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo50,0050,00
Omleto mišinio masė:130,00130,00
Jautiena, II kat.65,0065,00
Virta jautiena30,0030,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:150 g
  • Į dubenėlį išleidžiami kiaušiniai;
  • Pasūdomi;
  • Supilamas pienas ir išplakama;
  • Išverdama jautiena;
  • Virta jautiena sumalama du kartus per mėsmalę (sietelių akučių skersmuo 5 ir 3 mm) ir sumaišoma su išplaktais kiaušinio baltymais;
  • Masė supilama į sviestu (3 g) pateptą skardą ir verdama garuose apie 30-35 min.;
  • Patiekiant baltymų omletas su mėsa palaistomas ištirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.