GARUOSE VIRTAS KIAUŠINIŲ BALTYMŲ OMLETAS - Nr. 217

Maistingumas:
Baltymai9,22 g
Riebalai8,93 g
Angliavandeniai2,00 g
Energinė vertė125,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai, II kat.1-3/475,00
Sviestas (72%)3,003,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo30,0030,00
Išeiga:100 g
  • Į dubenėlį išleidžiami kiaušiniai;
  • Pasūdomi;
  • Supilamas pienas ir išplakama;
  • Išplakta masė supilama į išteptą sviestu (3 g) skardą ir verdama garuose apie 20-25 min.;
  • Patiekinat baltymų omletą galima palaistyti ištirpintu sviestu atitinkamai padidinus porcijos išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.