VARŠKĖ SU PIENU - Nr. 222

Maistingumas:
Baltymai29,94 g
Riebalai18,30 g
Angliavandeniai14,85 g
Energinė vertė343,86 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9% riebumo150,00150,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo 211,00211,00
Virintas pienas200,00200,00
Išeiga:350 g
  • Varškė pertrinama, ir užpilama šaltu virintu pienu;
  • Virintą pieną galima patiekti ir atskirai.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.