VARŠKĖS SKLINDŽIAI - Nr. 231

Maistingumas:
Baltymai20,81 g
Riebalai16,42 g
Angliavandeniai28,29 g
Energinė vertė344,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo81,0080,00
Soda0,020,02
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo28,0028,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies30,0030,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Pusgaminio masė142,00142,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo105,00105,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus2,002,00
Išeiga:125/100 (225 g)
  • Į pertrintą varškę supilamas pienas, suberiami miltai, įpilama druskos tirpalo, įmušami kiaušiniai, suberiama soda ir maišoma iki vienalytės masės;
  • •Formuojami sklindžiai ir kepami rafinuotame saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių apie 8-10 min.;
  • Porcija- 3 vnt. sklindžių;
  • Patiekiame su virintu pienu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.