VARŠKĖS SKLINDŽIAI - Nr. 231.1

Maistingumas:
Baltymai17,52 g
Riebalai17,15 g
Angliavandeniai59,56 g
Energinė vertė467,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, I rūšies60,0060,00
Varškė, 9 proc. rieb.41,0040,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Pienas 2,5 proc. riebumo65,0065,00
Cukrus5,005,00
Soda0,010,01
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
* Pusgaminio masė180,00180,00
* Iškeptų sklindžių masė160,00160,00
* Grietinė, 30 proc. rieb. arba20,0020,00
* Uogienė30,0030,00
Išeiga:160 g
  • Druska soda ir cukrus sumaišomi su miltais, palaipsniui pilamas pienas ir išplakama tešla.
  • Tada sudedama ištrinta varškė, išplakti kiaušiniai ir sumaišoma.
  • Iš paruoštos tešlos kepami sklindžiai, pagrindinių būdų.
  • Porcija - 5 vienetai.
  • Patiekiami su grietine ar uogiene.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.