VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS - Nr. 234.1

Maistingumas:
Baltymai21,74 g
Riebalai11,49 g
Angliavandeniai13,46 g
Energinė vertė248,30 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė 9% rieb.140,00140,00
Morkos ( iki sausio 1d)30,0024,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 32,0024,00
Pasterizuotas pienas30,0030,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai1/67,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
* Pusgaminio masė: 175,00175,00
*Grietinė arba20,0020,00
*padažas50,0050,00
Išeiga:220 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, susmulkinamos ir šutinamos vandenyje.
  • Į atvėsintą masę dedama pertrinta varškė, kiaušiniai ( dešimtadalis paliekamas aptepti apkepo paviršių), manų kruopos, druska.
  • Viskas išmaišoma.
  • Paruošta varškės ir morkų masė dedama į aliejumi pateptą skardą 30-40mm storio sluoksniu.
  • Jos paviršius išlyginamas, aptepama kiaušiniu.
  • Kepama kepimo krosnyje 180-200ºC apie 20 min.
  • Patiekiama su grietine arba padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.