BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU AGURKAIS IR POMIDORAIS - Nr. 24.1

Maistingumas:
Baltymai1,02 g
Riebalai10,06 g
Angliavandeniai3,58 g
Energinė vertė123,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pomidorai18,0017,00
Agurkai21,0020,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)58,0046,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)61,0046,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:75/10 (85 g)
  • Nuplauti pomidorai ir agurkai supjaustomi griežinėliais ir sumaišomi su smulkiai supjaustytais baltagūžiais kopūstais.
  • Salotos paskaninamos raf. saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.