VIRTA ŽUVIES SUFLĖ - Nr. 243

Maistingumas:
Baltymai14,14 g
Riebalai0,27 g
Angliavandeniai0,15 g
Energinė vertė59,53 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkės filė be odos104,0094,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:75 g
  • Žuvies filė supjaustoma gabalėliais, pasūdoma;
  • Gabalėliai sudedami į indą viena eile oda į viršų, užpilama karštu vandeniu, kad apsemtų ir virš žuvies būtų 30-50 mm vandens sluoksnis;
  • Ropiniai svogūnai supjaustomi griežinėliais ir įdedami į puodą su žuvimi;
  • Užvirus nugriebiamos putos ir verdama 85-90º C temperatūroje apie 5-7 min.
  • Virta žuvis laikoma karštame sultinyje ne ilgiau 30-40 min.;
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.