VIRTA ŽUVIES SUFLE - Nr. 243.1

Maistingumas:
Baltymai15,45 g
Riebalai6,50 g
Angliavandeniai0,23 g
Energinė vertė121,25 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkės file be oda104,0094,00
Svogūnai3,002,00
Išeiga:75 g
  • Žuvies file be odos supjaustoma gabalėliais, pasūdoma.
  • Gabalėliai sudedami į indą viena eile, užpilama karštu vandeniu, kad apsemtų ir virš žuvies būtų 30-50mm vandens sluoksnis.
  • Įdedama svogūnų.
  • Skysčiui užvirus nugraibomos putos ir verdama 85-90 laipsnių C, 5-7min.
  • Virta žuvis laikoma karštame sultinyje ne ilgiau 30-40 min.
  • Patiekiama su garnyru

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.