ŽUVIES KUKULIAI - Nr. 245.1

Maistingumas:
Baltymai14,62 g
Riebalai3,20 g
Angliavandeniai8,30 g
Energinė vertė120,52 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkės file be odos83,0075,00
Kvietinė duona15,0015,00
Pasterinuotas pienas ar vanduo20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
*Pusgaminio masė118,00118,00
*Sviestas5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Žuvies file be odos, be kaulų supjaustoma gabalėliais pridedama piene ar vandenyje išmirkytą duoną ir du kartus sumalama mėsmale.
  • Sudedami kiaušiniai, druska ir gerai išmaišoma.
  • Iš masės formuojami kukuliai ir verdami garuose 10-15 min. 100 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu arba be jo.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.