ŽUVIES SUKTINUKAI - Nr. 245.3

Maistingumas:
Baltymai24,22 g
Riebalai13,24 g
Angliavandeniai11,85 g
Energinė vertė263,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydekos file be odos102,0088,00
Kvietinė duona25,0025,00
Pasterinuotas pienas ar vanduo15,0015,00
*Įdaro masė20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Svogūnai21,0018,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
*Pusgaminio masė145,00145,00
* Padažas50,0050,00
Sviestas5,005,00
Kvietiniai miltai2,502,50
Žuvies sultinys50,0050,00
Išeiga:120/50 (170 g)
  • Žuvies file be odos, be kaulų supjaustoma gabalėliais pridedama piene ar vandenyje išmirkytą duoną, nuplikyti svogūnai, ir du kartus sumalama mėsmale, pasūdoma ir gerai išmaišoma.
  • Iš masės formuojami paplotėliai į kurių vidų dedamas įdaras, formuojami ovalūs suktinukai.
  • Kepama kepimo krosnyje 15-20 min 200 laipsnių C.
  • Įdaras:
  • Smulkiai supjaustyti svogūnai nuplikomi, pakepami, sumaišomi su smulkiai supjaustytais virtais kiaušiniais.
  • Patiekiama su garnyru ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.