ŠUTINTA ŽUVIES FILĖ - Nr. 246.1

Maistingumas:
Baltymai13,00 g
Riebalai4,00 g
Angliavandeniai2,00 g
Energinė vertė98,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydekos šaldyta file be odos110,0090,00
*Virta žuvis75,0075,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Ropiniai svogūnai20,0016,00
Morkos20,0016,00
Išeiga:
su sviestu

75/25 (100 g)
  • Žuvies file be odos, defrostuojama , supjaustoma, dedama sluoksniais į puodą, kad apsemtų ketvirtadalį žuvies.
  • Sudedamos morkos, ropiniai svogūnai ir šutinama apie 15 min.
  • Patiekiant palaistoma tirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.