ŽUVIES MALTINIAI - Nr. 246.7

Maistingumas:
Baltymai12,66 g
Riebalai8,45 g
Angliavandeniai9,92 g
Energinė vertė166,37 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydekos file be odos92,0051,00
Kvietinė duona28,0028,00
Pasterinuotas pienas ar vanduo15,0015,00
Vištos kiaušiniai1/85,00
Svogūnai6,005,00
*Pusgaminio masė130,00130,00
*Rafinuotas saulėgražų aliejus8,008,00
Išeiga:80 g
  • Žuvies file be odos, be kaulų supjaustoma gabalėliais pridedama piene ar vandenyje išmirkytą duoną, nuplikyti svogūnai, ir du kartus sumalama mėsmale.
  • Sudedami kiaušiniai, druska ir gerai išmaišoma.
  • Iš masės formuojami maltiniai ir kepami keptuvėje iš abiejų pusių apie 8-10 min., o baigiama kepti kepimo krosnyje 5 min. 200 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.