ŽUVIES MALTINIAI - Nr. 246.8

Maistingumas:
Baltymai11,39 g
Riebalai7,60 g
Angliavandeniai8,93 g
Energinė vertė149,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydekos file be odos83,0072,00
Batonas25,0025,00
Pasterinuotas pienas ar vanduo14,0014,00
Vištos kiaušiniai1/85,00
Svogūnai5,004,00
*Pusgaminio masė120,00120,00
*Rafinuotas saulėgražų aliejus7,007,00
Išeiga:90 g
  • Žuvies file be odos, be kaulų supjaustoma gabalėliais pridedama piene ar vandenyje išmirkytą duoną, nuplikyti svogūnai, ir du kartus sumalama mėsmale.
  • Sudedami kiaušiniai, druska ir gerai išmaišoma.
  • Iš masės formuojami maltiniai ir kepami keptuvėje iš abiejų pusių apie 8-10 min., o baigiama kepti kepimo krosnyje 15 min. 200 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.