VIRTOS KIAULIENOS GULIAŠAS - Nr. 255

Maistingumas:
Baltymai22,49 g
Riebalai13,09 g
Angliavandeniai7,30 g
Energinė vertė236,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis129,00125,00
*Virta mėsa75,0075,00
Padažas 75,0075,00
Kvietiniai miltai, aukšč rūšies4,004,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Morkos18,0014,00
Ropiniai svogūnai 15,0013,00
Pomidorų padažas9,009,00
Išeiga:75/75 (150 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Išvirusi mėsa pjaustoma kubeliais, sumaišoma su šutintomis morkomis, šiaudeliais supjaustytais ir nuplikytais ropiniais svogūnais, pavirinta pomidorų tyre, užpilama vandeniu ir troškinama 10-15 min. 80-95 C temperatūroje;
  • Nupylus sultinį paruošiamas padažas, kuriuo užpilama mėsa ir užvirinama;
  • Virtos kiaulienos guliašas patiekiamas su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.