TROŠKINTOS JAUTIENOS KEPENĖLĖS - Nr. 258.3

Maistingumas:
Baltymai22,00 g
Riebalai17,00 g
Angliavandeniai10,00 g
Energinė vertė288,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kepenys (šaldytos)155,00129,00
Virtų kepenų masė:75,0075,00
Morkos ( iki sausio 1 d)30,0024,00
Morkos ( nuo sausio 1d)32,0024,00
Porai5,003,00
Ropiniai svogūnai30,0024,00
Grietinė15,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:
su padažu

75/50 (125 g)
  • Jautienos kepenys defrostuojamos kambario temperatūroje, perplaunamos, išpjaustomos gyslos.
  • Kepenys užpilamos šaltu vandeniu ir užverdamos, nugraibomos putos.
  • Verdama 10 – min. ant silpnos kaitros (96-98°C).
  • Atvėsius kepenys supjaustomos 30-40mm ilgio lazdelėmis ir pakepinamos įkaitintame saulėgrąžų aliejuje.
  • Ropiniai svogūnai ir morkos nuvalomos ir nuplaunamos.
  • Morkos sutarkuojamos, svogūnai supjaustomi griežinėliais.
  • Daržovės suberiamos į kepenėles ir viskas troškinama apie 20 min. 96-98°C.
  • Baigus troškinti sudedama grietinė ir pakaitinama, pabarstoma porais.
  • Troškintos kepenėlės patiekiamos su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.