TROŠKINTI BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI SU JAUTIENA - Nr. 259

Maistingumas:
Baltymai25,27 g
Riebalai13,01 g
Angliavandeniai17,77 g
Energinė vertė289,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 127,00121,00
Virta jautiena75,0075,00
Baltagūžiai kopūstai263,00210,00
Sviestas (72%)5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Morkos 35,0028,00
Petražolės (šaknys)5,004,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Išeiga:220/75 (295 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta jautiena supjaustoma kubeliais;
  • Šiaudeliais supjaustytomi baltagūžiai kopūstai, dedami į puodą, įpilama vandens, ištirpinto sviesto, saulįgrąžų aliejaus ir troškinama, kol pusiau sutrokš;
  • Paskui sudedama šutintos šiaudeliais supjaustytos morkos, petražolės, nuplikyti ropiniai svogūnai, paruošta supjaustyta mėsa ir troškinama dar apie 40-45 min. 95-100 C temperatūroje;
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, išmaišytų su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.