BUROKĖLIŲ SALOTOS SU MARINUOTAIS AGURKAIS IR ALIEJUMI - Nr. 26.2

Maistingumas:
Baltymai1,61 g
Riebalai7,09 g
Angliavandeniai8,01 g
Energinė vertė101,31 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)69,0055,00
Burokėliai ( iki sausio 1d)69,0055,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)72,0055,00
Marinuoti agurkai15,0010,00
Porai8,006,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Išeiga:65/5 (70 g)
  • Burokėliai išverdami, nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi kubeliais.
  • Marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais.
  • Porai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi ir suberiami į supjaustytus virtus burokėlius su marinuotais agurkais.
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma.
  • Pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.