MALTINIAI - Nr. 262.1

Maistingumas:
Baltymai16,64 g
Riebalai13,65 g
Angliavandeniai9,07 g
Energinė vertė225,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis arba90,0087,00
Jautienos kumpis88,0087,00
Kvietinė duona19,0019,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Svogūnai6,005,00
*Pusgaminio masė124,00124,00
Rafinuotas aliejus7,007,00
*Padažas50,0050,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:90 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplykiti svogūnai.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Suformuojami ovalūs plokšti pusgaminiai, kurie apkepami 3-5min. pagrindiniu būdu ir baigiami kepti kepimo krosnyje ar orkaitėje 5-7 min. 220ºC.
  • Pusgaminius galima virti garuose.
  • Patiekiama su padažu arba sviestu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.