MALTINIAI IŠ KIAULIENOS KUMPIO - Nr. 263

Maistingumas:
Baltymai16,84 g
Riebalai10,20 g
Angliavandeniai10,89 g
Energinė vertė202,66 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 85,0082,00
Tradicinis pjautinis batonas18,0018,00
Pienas arba vanduo22,0022,00
Ropiniai svogūnai5,004,00
*Pusgaminio masė:117,00117,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus6,006,00
Išeiga:85 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedamas išmirkytas piene ar vandenyje batonas, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūna, pasūdoma;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Suformuojami ovalūs plokšti pusgaminiai, kurie apkepami 3-5 min. pagrindiniu būdu ir baigiami kepti kepimo krosnyje ar orkaitėje 5-7 min. 220 C;
  • Pusgaminius galima virti garuose;
  • Patiekiama su padažu arba sviestu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.