MĖSOS KUKULIAI - Nr. 264

Maistingumas:
Baltymai16,73 g
Riebalai7,86 g
Angliavandeniai10,33 g
Energinė vertė178,99 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 78,0076,00
Tradicinis pjautinis batonas16,0016,00
Pienas arba vanduo27,0027,00
*Pusgaminio masė118,00118,00
*Gaminio išeiga100,00100,00
*Padažas (309):50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 2,5 % riebumo50,0050,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšis3,003,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedams išmirkytas piene ar vandenyje batonas ,, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūnai, pasūdoma;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Suformuojamas kukulis 1 porcijai;
  • Kukuliai verdami garuose apie 15-20 min. 100º C temperatūroje:
  • Patiekiama su padažu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.