GARUOSE VIRTI JAUTIENOS SUKTINUKAI SU GRYBAIS IR SVOGŪNAIS - Nr. 269

Maistingumas:
Baltymai15,73 g
Riebalai9,82 g
Angliavandeniai10,09 g
Energinė vertė191,65 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 78,0076,00
Tradicinis pjautinis batonas16,0016,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
*Maltinių masė:100,00100,00
*Įdaras:25,0025,00
Pievagrybiai20,0012,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
*Pusgaminio masė:125,00125,00
*Gaminio išeiga105,00105,00
Išeiga:105 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedamas išmirkytas piene ar vandenyje batonas , pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi, pievagrybiai nuplaunami, šutinami kartu su ropiniais svogūnais svieste;
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami šutinti pievagrybiai ir ropiniai svogūnai su sviestu;
  • Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir verdami garuose apie 20-25 min. 100 C;
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.