GARUOSE VIRTI KIAULIENOS SUKTINUKAI SU GRYBAIS IR SVOGŪNAIS - Nr. 269.1

Maistingumas:
Baltymai19,94 g
Riebalai13,55 g
Angliavandeniai32,01 g
Energinė vertė329,72 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis78,0076,00
Kvietinė duona16,0016,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Svogūnai6,005,00
*Maltinių masė100,00100,00
*Įdaras:25,0025,00
Pievagrybiai20,0012,00
Svogūnai15,0013,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
*Pusgaminio masė125,00125,00
Išeiga:105 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami šutinti pievagrybiai ir svogūnai su sviestu.
  • Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir kepami 20-25min. 200ºC.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.