ŽEMAIČIŲ BLYNAI - Nr. 273

Maistingumas:
Baltymai21,29 g
Riebalai6,51 g
Angliavandeniai47,14 g
Energinė vertė332,33 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 85,0081,00
Troškinta jautiena49,0049,00
Ropiniai svogūnai5,004,00
Vanduo ar sultinys22,0022,00
*Mėsos įdaro masė:55,0055,00
Bulvės250,00250,00
*Virtos bulvės188,00188,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/312,00
Krakmolas8,008,00
*Pusgaminio masė260,00260,00
*Padažas ( 314 )30,0030,00
Grietinė, 25 % riebumo15,0015,00
Sviestas (72%)15,0015,00
Miltai , aukšč. rūšies14,0014,00
Išeiga:
Su padažu
Su grietine

260/30 (290 g)
260/20 (280 g)
  • Nuplautos ir nuskustos bulvės išverdamos, sugrūdamos ar sumalamos;
  • Įmušami kiaušiniai, dedama krakmolo, beriama druska ir viskas sumaišoma;
  • Iš šios masės daromi paplotėliai, į jų vidurį dedama įdaro ir formuojami apskritos formos blynai;
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Toliau verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Įdaras: mėsa iššutinama, sumalama, dedama plikytų ropinių svogūnų, prieskonių, truputį sultinio, likusio nuo troškintos mėsos ir sumaišoma;
  • Žemaičių blynai kepami pagrindiniu būdu kepimo krosnyje iš abiejų pusių apie 7-10 min. 180-200 C temperatūroje;
  • Patiekiama su padažu ar grietine

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.