VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI - Nr. 274.1

Maistingumas:
Baltymai18,96 g
Riebalai29,04 g
Angliavandeniai65,50 g
Energinė vertė587,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis78,0071,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Vanduo arba sultinys7,007,00
*Mėsos įdaro masė:50,0050,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)250,00200,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)275,00200,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)287,00200,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)300,00200,00
Bulvės ( nuo 03.01)312,00200,00
*Virtos bulvės188,00188,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Krakmolas60,0060,00
* Pusgaminio masė240,00240,00
*Padažas (444):40,0040,00
grietinė 30%20,0020,00
sviestas 82%2,002,00
kvietiniai miltai I rūšies2,002,00
Išeiga:280/40 (320 g)
  • Nuskustos bulvės išverdamos, sugrūdamos ir sumalamos, įmušami kiaušiniai, suberiamas krakmolas, druska ir viskas išmaišoma.
  • Iš masės daromi paplotėliai, į jų vidų dedamas įdaras ir formuojami cepelinai.
  • Įdaras:
  • Kiaulienos kumpis išverdamas ir sumalamas, dedama nuplikytų ropinių svogūnų, druskos, truputį sultinio likusio nuo virtos mėsos ir sumaišoma.
  • Cepelinai sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir vedami kol iškyla-maždaug 5 min. 95-100ºC.
  • Patiekiami su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.