BALANDĖLIAI SU JAUTIENA IR RYŽIAIS - Nr. 277

Maistingumas:
Baltymai24,00 g
Riebalai15,24 g
Angliavandeniai27,80 g
Energinė vertė344,29 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 87,0083,00
Baltagūžiai kopūstai250,00175,00
Ryžių kruopos10,0010,00
*Virti ryžiai30,0030,00
*Įdaro masė:100,00100,00
*Pusgaminio masė:275,00275,00
*Padažas ( 308 )75,0075,00
Sultinys 75,0075,00
Morkos 8,006,00
Sviestas (72%)2,002,00
Pomidorų padažas 10,0010,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies4,004,00
Sviestas (72%)2,002,00
*Grietinė, 25 % riebumo10,0010,00
Išeiga:245/75/10 (330 g)
  • Baltagūžiai kopūstai nuplaunami ir nuvalomi, perpjovus gūžias išimamas kotas;
  • Gūžės apverdamos pasūdytame vandenyje;
  • Išskirstomi lapai, storieji kotai nupjaunami;
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Įdaras: mėsa sumalama mėsmale ir sumaišoma su išvirtais biriais ryžiais;
  • Ant kiekvieno lapo dedamas mėsos ir ryžių įdaras ir suvyniojama voko forma;
  • Balandėliai sudedami į puodą, įdedama sviesto ir troškinama apie 30-35 min. 80-95 C temperatūroje;
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.