BALANDĖLIAI SU JAUTIENA IR RYŽIAIS - Nr. 277
Maistingumas:Baltymai | 24,00 g |
Riebalai | 15,24 g |
Angliavandeniai | 27,80 g |
Energinė vertė | 344,29 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 87,00 | 83,00 |
Baltagūžiai kopūstai | 250,00 | 175,00 |
Ryžių kruopos | 10,00 | 10,00 |
*Virti ryžiai | 30,00 | 30,00 |
*Įdaro masė: | 100,00 | 100,00 |
*Pusgaminio masė: | 275,00 | 275,00 |
*Padažas ( 308 ) | 75,00 | 75,00 |
Sultinys | 75,00 | 75,00 |
Morkos | 8,00 | 6,00 |
Sviestas (72%) | 2,00 | 2,00 |
Pomidorų padažas | 10,00 | 10,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 2,00 | 2,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 4,00 | 4,00 |
Sviestas (72%) | 2,00 | 2,00 |
*Grietinė, 25 % riebumo | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 245/75/10 (330 g) |
- Baltagūžiai kopūstai nuplaunami ir nuvalomi, perpjovus gūžias išimamas kotas;
- Gūžės apverdamos pasūdytame vandenyje;
- Išskirstomi lapai, storieji kotai nupjaunami;
- Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
- Verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
- Įdaras: mėsa sumalama mėsmale ir sumaišoma su išvirtais biriais ryžiais;
- Ant kiekvieno lapo dedamas mėsos ir ryžių įdaras ir suvyniojama voko forma;
- Balandėliai sudedami į puodą, įdedama sviesto ir troškinama apie 30-35 min. 80-95 C temperatūroje;
- Patiekiama su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.