BALANDĖLIAI SU KIAULIENA IR RYŽIAIS - Nr. 278.1

Maistingumas:
Baltymai14,97 g
Riebalai39,60 g
Angliavandeniai23,31 g
Energinė vertė496,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis100,0083,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)250,00175,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)255,00175,00
Ryžių kruopos10,0010,00
* Virti ryžiai30,0030,00
*Įdaro masė100,00100,00
*Pusgaminio masė:275,00275,00
*Padažas: (430)75,0075,00
sultinys (57.1)75,0075,00
Morkos ( iki sausio 1d)8,006,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 8,506,00
Pomidorų padažas10,0010,00
Kvietiniai miltai I rūšies4,004,00
Sviestas 82%2,002,00
*Grietinė 30%10,0010,00
Išeiga:
su padažu

245/75/10 (330 g)
  • Baltagūžiai kopūstai nuvalomi, išimamas kotas.
  • Gūžės apverdamos pasūdytame vandenyje.
  • Išskirstomi lapai, storieji kotai nupjaunami.
  • Ant kiekvieno lapo dedamas mėsos ir ryžių įdaras ir suvyniojama voko forma.
  • Balandėliai sudedami į puodą, įdedama sviesto it troškinama 30-35 min. 95ºC.
  • Įdaras:
  • Išverdami birūs ryžiai.
  • Mėsa sumalama mėsmale ir sumaišoma su išvirtais ryžiais.
  • Patiekiama su padažu ir grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.