TROŠKINTA PAUKŠTIENA (KUMPELIAI) - Nr. 282.2

Maistingumas:
Baltymai24,48 g
Riebalai9,40 g
Angliavandeniai0,77 g
Energinė vertė186,30 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos kumpeliai254,00219,00
*Virti kumpeliai90,0090,00
Morkos3,002,00
* Padažas 50,0050,00
Išeiga:
su padažu

90/50 (140 g)
  • Paruoštos paukštienos kumpeliai dedami į karštą vandenį (2-2,5 l/kg. produkto), užvirinami, nugraibomos putos, sudedamos morkos, druska ir verdama ant silpnos ugnies.
  • Apvirti vištienos kumpeliai išimama, atvėsinama ir porcijuojama. Po to užpilama baltu padažu ir troškinama 10-15 min 100 laipsnių C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.