TROŠKINTA PAUKŠTIENA - Nr. 282.3

Maistingumas:
Baltymai30,70 g
Riebalai16,43 g
Angliavandeniai3,60 g
Energinė vertė285,09 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Vištienos kumpeliai262,00225,00
Apvirta vištiena130,00130,00
* Morkos4,003,00
*Paukštienos išeiga105,00105,00
* Padažas (4303.1)50,0050,00
Sviestas (A25-N)2,502,50
Kvietiniai miltai, aukšt. r.2,502,50
Išeiga:
su padažu

105/50 (155 g)
  • Paruoštos vištienos kumpeliai dedamos į karštą vandenį, užvirinama, nugraibomos putos, sudedamos morkos, druska ir verdama ant silpnos ugnies.
  • Apvirta vištiena išimama, atvėsinama ir porcijuojama.
  • Po to užpilama baltu padažu ir troškinama 10-15 min 100 laipsnių C.
  • Baltas padažas:
  • miltai išsijojami ir paskleidžiami plonu sluoksniu skardoje džiovinami kepimo krosnyje 110 - 120 laipsnių C tempetatūroje, nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeitų jų spalva.
  • Atvėsinti miltai ištirnami su sviestu, įpilama karšto sultinio ar vandens ir gerai išmaišoma iki vienalytės masės.
  • Paskui praskiedžiama iki skystos konsistencijos, supilami į verdantį sultinį ar vandenį ir verdami nuolat maišant 25 - 35 min.
  • Pabaigoje pasūdomi ir perkošiami.
  • Dar kartą užvirinama.
  • Patiekiama su garnyru ir padažu kuriame troškinosi vištiena.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.