PAUKŠTIENOS KUKULIAI - Nr. 284

Maistingumas:
Baltymai18,08 g
Riebalai5,02 g
Angliavandeniai8,54 g
Energinė vertė151,68 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos krūtinėlė, šaldyta80,0076,00
Tradicinis pjautinis batonas16,0016,00
Pasterizuotas pienas (3,2 %) ar vanduo23,0023,00
Pusgaminio masė:115,00115,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Paruošta be kaulo paukšteina supjaustoma gabalais ir sumalama;
  • Į masę įdemama piene ar vandenyje išmirkytas tradicinis pjautinis batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama;
  • Iš masės daromi kukuliai po 1 į porciją, verdami garuose 100oC 10-15 min.;
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu arba be jo.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.