PAUKŠTIENOS KUKULIAI - Nr. 284.4

Maistingumas:
Baltymai16,17 g
Riebalai1,83 g
Angliavandeniai9,08 g
Energinė vertė117,45 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldyta vištienos krūtinėlės file be kaulo86,0072,00
Kvietinė duona16,0016,00
Vištos kiaušiniai1/85,00
Pasterizuotas pienas ar vanduo19,0019,00
*Pusgaminio masė94,0094,00
Išeiga:90 g
  • Paruošta be kaulų paukštiena supjaustoma gabalais ir sumalama (sietelio akučių skersmuo 9 ir 5 mm)
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkytą duona, kiaušiniai, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės formuojami kukuliai po 1 į porcija, ir verdami garuose 100 laipsnių C, 10-15 min.
  • Patiekiama su garnyru arba be jo.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.