PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI OMLETU - Nr. 286.2

Maistingumas:
Baltymai17,17 g
Riebalai7,45 g
Angliavandeniai10,33 g
Energinė vertė177,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldyta vištienos krūtinėlė su kaulu104,0076,00
Kvietinė duona arba batonas15,0015,00
Pasterizuotas pienas 3,2% arba vanduo23,0023,00
*Maltinių masė:110,00110,00
* Įdaras:30,0030,00
Morkos ( iki sausio 1d)12,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 13,0010,00
Ropiniai svogūnai10,009,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Pasterizuotas pienas 3,5%5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
* Pusgaminio masė:140,00140,00
*Padažas (303.1, 311.1)50,0050,00
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Vištienos krūtinėlė be kaulo supjaustoma gabalais ir sumalama ( sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm).
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkyta kvietinė duona arba batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Įdaras:
  • Nuvalytos, nuplautos morkos ir ropiniai svogūnai smulkiai supjaustomi, šutinami, užpilami žaliais išplaktais su pienu sumaišytais kiaušiniais ir šutinama, paruošiamas omletas.
  • Iš masės formuojami 10mm storio paplotėliai į kurių vidurį dedamas susmulkintas omletas.
  • Paplotėlio kraštai sujungiami, formuojamas ovalus pusgaminis ir kepamas kepimo krosnyje 200 laipsnių C 10-20 min.
  • Patiekiami su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.