PAUKŠTIENOS MALTINIAI SU SOJA - Nr. 288.1

Maistingumas:
Baltymai17,84 g
Riebalai13,96 g
Angliavandeniai9,97 g
Energinė vertė234,44 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Paukštienos krūtinėlė94,0059,00
Batonas18,0018,00
Pienas 3,2 proc. riebumo26,0026,00
Soja8,008,00
* Pusgaminio masė125,00125,00
Rafinuot. saulėgr. aliejus5,005,00
* Kotletų išeiga100,00100,00
* Garnyras(110.1 ir kt.)100,00100,00
* Padažas (303.1)50,0050,00
Išeiga:100/50/100 (250 g)
  • Paukštiena be kaulų supjaustoma gabalais ir sumalama (sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm).
  • Į masę sudedama piene išmirkytas batonas, pasūdoma, sumaišoma, pridedama išmirkyta soja dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės daromi maltiniai, kurie kepami iš abiejų pusių pagrindiniu būdu.
  • Baigiama kepti 10-15 min. kepimo krosnyje 260 laipsnių C.
  • Maltiniai patiekiami su garnyru ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.