GRIETINĖJE TROŠKINTOS MORKOS - Nr. 289

Maistingumas:
Baltymai2,18 g
Riebalai3,90 g
Angliavandeniai15,41 g
Energinė vertė105,49 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos194,00155,00
Grietinė, 25 % riebumo15,0015,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
Išeiga:150 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje apie 8-10 min.;
  • Į morkas sudedama pusė grietinės, pasūdoma ir troškinama apie 10-15 min;
  • Pabaigoje sudedami padžiovinti miltai sumaišyti su likusia grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.