ŠUTINTOS DARŽOVĖS GRIETINĖJE - Nr. 289.1

Maistingumas:
Baltymai0,91 g
Riebalai3,80 g
Angliavandeniai7,62 g
Energinė vertė59,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos (iki sausio 1 d.)103,0083,00
Morkos (nuo sausio 1 d.)108,0083,00
Kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
Grietinė 30 %8,008,00
Išeiga:80 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir supjaustytos skiltelėmis arba kubeliais morkos sudedamos į indą ne storesniu kaip 50 mm. sluoksniu ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje 30 - 40 min. 95 C.
  • Po to įpilama dalis grietinės, pasūdomos ir šutinama dar 10 - 15 min.
  • Likus 5 min. iki pabaigos, sudedami padžiovinti miltai, išmaišyti kartu su grietine ir dar morkos pakaitinamos.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.