MORKOS ŠUTINTOS GRIETINĖJE - Nr. 289.2

Maistingumas:
Baltymai0,90 g
Riebalai1,93 g
Angliavandeniai4,80 g
Energinė vertė39,33 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)65,0052,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 68,0052,00
*Virtos morkos 48,0046,00
Grietinė 30%5,005,00
Kvietiniai miltai I rūšies0,660,66
Išeiga:50 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir kubeliais supjaustytos morkos šutinamos nedideliame kiekyje vandens 30-40 min.
  • Į šutintas morkas supilama dalis grietinės ir dar 5-10 min. pašutinama 95ºC pasūdoma.
  • Likus kelioms min. iki pabaigos supilami padžiovinti miltai išmaišyti su likusia grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.