MORKOS TROŠKINTOS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS ARBA OBUOLIAIS - Nr. 290

Maistingumas:
Baltymai2,86 g
Riebalai6,17 g
Angliavandeniai42,73 g
Energinė vertė237,84 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos159,00128,00
Sviestas (72%)8,008,00
Džiovintos slyvos arba obuoliai40,0040,00
Obuoliai43,0030,00
Išeiga:150 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais ir šutinamos su sviestu;
  • Džiovintos slyvos nuplaunamos, užpilamos vandeniu ir išverdamos;
  • Iš jų išimami kauliukai;
  • Obuoliai nuplaunami, išimami sėklalizdžiai;
  • Į morkų masę sudedamos sluvos arba nulupti obuoliai be sėklalizdžių ir supjaustyti kubeliais, pasūdoma ir troškinama apie 12-15 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.