MORKOS IR ŽALIEJI ŽIRNELIAI TROŠKINTI GRIETINĖJE - Nr. 292

Maistingumas:
Baltymai2,59 g
Riebalai3,86 g
Angliavandeniai13,84 g
Energinė vertė100,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos175,00140,00
* Virtos morkos129,00129,00
Konservuoti žali žirneliai23,0015,00
Grietinė, 25 % riebumo15,0015,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
Išeiga:150 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje apie 15-20 min;
  • Žalieji žirneliai pakaitinami nuovire, paskui nuoviras nupilamas;
  • Šutintos morkos sumaišomos su žaliais žirneliais, dalimi grietinės, pasūdomos, sudedami padžiovinti miltai, sumaišyti su likusia grietine;
  • Pavirinama apie 3-5 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.