TROŠKINTI ŠVIEŽI IR RAUGINTI KOPŪSTAI - Nr. 293.1

Maistingumas:
Baltymai6,00 g
Riebalai11,67 g
Angliavandeniai27,00 g
Energinė vertė233,33 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos (iki sausio 1 d)157,00126,00
Baltagūžiai kopūstai 150,00120,00
Morkos (nuo sausio 1 d)165,00126,00
Rauginti kopūstai145,00100,00
Pasterizuotas pienas 3,5 %37,0037,00
Sviestas (A25 – N)6,006,00
Kvietiniai miltai I rūšies2,002,00
Rafinuotas aliejus3,003,00
Svietas 82 %2,002,00
Morkos40,0032,00
Petražolės (šaknys)6,005,00
Svogūnai17,0015,00
Kvietinii miltai,I rūšies4,004,00
Pomidorų padažas12,0012,00
Išeiga:250 g
  • Šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai dedami į puodą, įpilama vandens, ištirpinto sviesto, aliejaus ir troškinama, kol pusiau sutrokš.
  • Paskui sudedamos šutintos šiaudeliais supjaustytos morkos, petražolės, nuplikyti svogūnai, pomidorų tyrė, atskirai ištroškinti rauginti kopūstai ir troškinama dar 40-45 min.
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, išmaišytų su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.