TROŠKINTI ŽIEDINIAI KOPŪSTAI GRIETINĖJE - Nr. 293.2

Maistingumas:
Baltymai1,60 g
Riebalai1,42 g
Angliavandeniai3,34 g
Energinė vertė31,56 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žiediniai kopūstai102,0054,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Kvietiniai miltai, I rūšies1,001,00
Išeiga:50 g
  • Žiediniai kopūstai nuplaunami, nuvalomi susmulkinami ir šutinami su trupučiu vandens 8-10 min.
  • Į žiedinius kopūstus sudedama dalis grietinės, pasūdoma ir troškinama 10-15 min.
  • Likus 5min. iki pabaigos sudedami padžiovinti miltai sumaišyti su likusia grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.