TROŠKINTI BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR MORKOMIS - Nr. 294.1

Maistingumas:
Baltymai1,24 g
Riebalai5,28 g
Angliavandeniai6,25 g
Energinė vertė71,56 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)80,0064,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)84,0064,00
Obuoliai17,0012,00
Morkos ( iki sausio 1d)8,005,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 9,005,00
Kvietiniai miltai I rūšies1,001,00
Sviestas 82%7,007,00
Išeiga:60 g
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos nuplaunami, nuvalomi.
  • Obuoliai nuplaunami, išimami sėklalizdžiai, nulupama žievė.
  • Baltagūžiai kopūstai ir morkos dedami į puodą 300mm sluoksniu, įpilama vandens ( 5-10 proc. daržovių masės), įdedama dalis sviesto ( 35 – 1000g išeigos) ir troškinama, kol pusiau sutrokš.
  • Sudedami obuoliai ir dar troškinama 40-45 min. 90-100ºC baigiant troškinti pasūdoma, sudedami padžiovinti miltai ištrinti su sviestu ir praskiesti su trupučiu vandens, užverdama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.